10 redenen nu te starten met beleggen

Je moet vandaag nog gaan beginnen met beleggen. Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, hoe oud je bent of hoeveel kennis je hebt van beleggen. Het is voor iedereen mogelijk geld te verdienen met beleggen. In dit artikel geef ik je 10 redenen om nu te starten met beleggen. Voor meer informatie over hoe je kunt starten met beleggen, kun je de volgende pagina bezoeken.

 

1. Vrijheid

Door nu te beginnen met beleggen, kun je ervoor zorgen dat je veel eerder kunt gaan genieten van jouw pensioen.

Door zo vroeg mogelijk te beginnen met het beleggen van jouw geld, kun je ervoor zorgen dat je jaren eerder kunt stoppen met werken en geheel financieel onafhankelijk bent.

Voorbeeld: Je hebt op je twintigste € 10.000 euro geïnvesteerd op de aandelenmarkt en je laat het daar staan voor de komende 30 jaar. Wat deze investering na 30 jaar waard zal zijn, wanneer de aandelenmarkt gemiddeld 8% per jaar groeit is meer dan € 100.000.

Het bedrag dat je na 30 jaar had overgehouden, als je het op een spaarrekening had gezet, zou velen malen lager zijn. Met een gemiddelde spaarrente van 2% per jaar was jouw € 10.000, 30 jaar later nog geen € 20.000 euro waard geweest.

Door iedere maand al het geld dat je niet nodig hebt te beleggen in aandelen, maak je jezelf financieel een stuk onafhankelijker.

 

2. Gratis geld

Door jouw geld te beleggen in dividend aandelen, zorg je ervoor dat je ieder kwartaal geld ontvangt voor het bezitten van een aandeel in het bedrijf.

Wat is nu mooier dan betaald krijgen voor het harde werk dat iemand anders heeft gedaan? Het bedrijf heeft een mooie winst behaalt en betaald dit uit aan zijn aandeelhouders. Dit is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen aan beleggen.

 

3. Het hoeft niet meteen goed te gaan

Door jouw geld te beleggen op de lange termijn, maakt het niet veel uit of de beurs meteen omhoog gaat. Het kan zelfs zo zijn dat de beurs hard naar beneden gaat, net nadat je jouw geld had geïnvesteerd. Dit is niet erg omdat de beurs zichzelf altijd weer zal corrigeren, zolang je maar lang genoeg wacht.

De meeste beginnende beleggers kijken te vaak of hun beleggingen gestegen of gedaald zijn, waardoor ze te opgewonden raken of het niet meer zien zitten. Ze kopen of verkopen hierdoor veel sneller hun aandelen, waardoor ze uiteindelijk eerder stoppen met het beleggen van hun vermogen.

Lange termijn beleggers zullen uiteindelijk altijd rendement maken, zolang ze hier maar lang genoeg voor blijven wachten.

 

4. Je wordt er steeds beter in

Nadat je een paar jaar bezig bent geweest met het beleggen van jouw geld, krijg je steeds meer kennis over hoe je het beste jouw geld kunt gaan investeren.

Het worden steeds hogere bedragen en na 30 jaar heb je genoeg geld verdient, om te stoppen met werken en te leven van jouw beleggingsinkomsten. Misschien wordt beleggen zelfs wel jouw nieuwe hobby!

 

5. Rente op rente

Money makes money. And the money that money makes, makes more money. -Ben Franklin

Dit is de reden dat je met het beleggen van jouw geld veel meer kunt verdienen dan met sparen. Stel je begint met een investering van € 10.000 en je hebt het eerste jaar een rendement van 8%, dan heb je een jaar later € 10.800. Over deze € 800 winst ontvang je een jaar later weer een rendement en zo worden jouw winsten ieder jaar een stuk groter.

 

6. Starten is erg gemakkelijk

Starten met het beleggen van jouw geld is erg gemakkelijk. Je meld je aan bij een ‘broker’, kiest een geschikt beleggingsfonds uit en drukt op kopen.

Het beleggen van jouw geld is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Al deze dingen kun je uitvoeren achter jouw laptop, zonder dat je hier veel verstand van hoeft te hebben.

Voor een duidelijker uitleg over hoe je kunt starten met het beleggen van jouw geld, kun je het artikel lezen: Hoe start je met beleggen? of Hoe beleg je in fondsen?

 

7. Vandaag is de beste dag om te beginnen

Voor een zo hoog mogelijk rendement op jouw vermogen is het erg belangrijk dat je zo vroeg mogelijk begint. Het maakt namelijk een groot verschil of je jouw geld 20 of 30 jaar belegt.

Wanneer je € 10.000 belegt voor 30 jaar lang, eindig je met een bedrag van ongeveer € 100.000. Stel je doet dit maar 20 jaar, dan eindig je met een bedrag van nog geen € 50.000.

Dit komt doordat je na elk jaar een hoger rendement ontvangt, waardoor de winsten na een lange tijd veel hoger zullen zijn. Begin dus vandaag nog met het beleggen van jouw vermogen.

 

8. Niet veel geld nodig

Je kunt al starten met beleggen door iedere maand € 100 opzij te leggen. Het zal op deze manier wat langer duren voordat je veel winst gaat maken, maar na lang genoeg wachten, zal deze manier er ook voor zorgen dat je na 30 jaar een hoog bedrag bij elkaar hebt belegt.

Beleggen is dus niet alleen voor mensen met veel geld, maar voor iedereen. Het enige wat echt belangrijk is voor het beleggen van jouw vermogen, is dat je genoeg tijd hebt om het meer waard te laten worden.

 

9. Kost bijna geen tijd

Wanneer je niet veel tijd hebt om jouw beleggingen in de gaten te houden, hoeft je dat nog niet tegen te houden tot het beleggen van jouw vermogen. Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je bijna geen tijd hoeft te steken in het beleggen van jouw geld.

Je kunt een vermogensbeheerder vragen jouw geld te beleggen of zelf je geld investeren in een beleggingsfonds. Hoe je dit doet, kun je lezen in de volgende artikelen: Beleggen met behulp van een vermogensbeheerder? of Hoe beleg je in fondsen?

 

10. Zelfs jij kan het!

Zoals je ziet is starten met beleggen helemaal niet moeilijk en is het geschikt voor iedereen. Met een paar handelingen kun je al beginnen met het beleggen van jouw geld en denken aan jouw financiële onafhankelijkheid.

Voor meer informatie over het investeren van jouw geld kun je een kijkje nemen naar de andere beleggingsartikelen op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *